Så spelas finalerna i Svenska Cupen

Under helgen blev finallagen klara i Svenska Cupen på både dam- och herrsidan. I SVT:s Sportspegeln lottades hemmalagen i finalerna som spelas för damerna den 13 maj och för herrarna den 30 maj.

BK Häcken har kvailficerat sig till finalen av Svenska Cupen på både herr- och damsidan. Det efter att herrlaget besegrat Västerås med 3-0. I helgen var det damlaget som tog sig till final efter en tuff 1-0-seger mot FC Rosengård. 

Häckens herrar ställs mot Hammarby i finalen efter deras 1-0-seger i derbyt mot Djurgården under söndagen. 

Finalen spelas 30 maj och den kommer att spelas på Hammarbys hemmaplan Tele2 Arena. SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand var på plats i SVT:s Sportspegeln och drog lotten som alltså föll på Hammarby som hemmalag.

Häckens damer ställs mot Eskilstuna United DFF som besegrade Umeå IK FF i sin semifinal med 4-2 i lördagens match. Deras final, som spelas 13 maj, kommer att spelas på Bravida Arena då Häcken fick hemmalagslotten i Sportspegeln-sändningen.

BK Häcken FF ställs mot Eskilstuna United DFF i finalen.