Europaspelet över för Rosengård

I kvartsfinalmötet mot Bayern München tog Europaspelet slut för FC Rosengård. Efter 3-0 på bortaplan förra veckan var det en brant uppförsbacke som väntade för Rosengård hemma på Malmö IP ikväll. Tyska serieledaren var tyvärr numret stort även i dagens returmöte - och vann med 1-0 efter mål av Lea Schüller. Bayern München kniper därmed den tredje semifinalplatsen i UEFA Women's Champions League, där finalen spelas på Gamla Ullevi den 16 maj.

FC Rosengård, sista kvarvarande svenska lag i UEFA Women's Champions League, behövde i kvällens kvartsfinalretur hämta upp underläget 0-3 från förra veckans möte på bortaplan mot Bayern München.

Rosengård hade visserligen mest bollinnehav under matchinledningen, men det var tyska München som kom till skarpare målchanser. Nickavslut gick över mål, och något avslut mitt på Stephanie Labbé i Rosengårdsmålet. Även tidigare Rosengårdsspelaren, tillika svenska landslagsspelaren, Amanda Ilestedt styrde en friskarp bredvid målburen.

I den 21:a matchminuten kom även öppningsmålet i dagens möte. Lea Schüller nickade in ledningsmålet och Rosengård behövde nu göra smått omöjliga fem raka mål för att gå segrande ur kvartsfinalmötet.

Några enstaka mindre chanser kom för Rosengård mot slutet av matchen men Bayern München höll undan och vann dubbelmötet med totalt 4-0. För Rosengård tar slutspelet i Champions League slut i kvartsfinal - men för Bayern München fortsätter Europaspelet nu mot Chelsea i semifinal.

Även Barcelona är vidare till semifinal och kommer möta vinnande laget av Lyon och PSG. Lyon leder mötet med 1-0, men deras returmatch är uppskjuten till 18 april efter coronafall i Lyon.

Finalen i UEFA Champions League spelas i Göteborg på Gamla Ullevi den 16 maj.

Officiella parterns UEFA Women's Champions League

  • Pepsi MAX
  • VISA
  • Hublot
  • Nike
  • Together#WePlayStrong