Eskilstuna till cupfinal

Eskilstuna United är klara för final i Svenska cupen efter att ha bortabesegrat Umeå med 4-2 i semifinal på Påskafton. I finalen väntar antingen Häcken eller Rosengård, som gör upp i den återstående semifinalen på Påskdagen.

– Det satt ganska hårt inne, vi visste att det skulle göra det. Den här planen… och historiken mot Umeå, vi torskade faktiskt två möten i allsvenskan förra året, så att... vi är nöjda med vinst, summerade Eskilstunas Felicia Rogić (bilden), till C More efter matchen.

Bilden: Felicia Rogić var inblandad i tre av Eskilstunas fyra mål mot Umeå.

Eskilstuna tog ledningen med 1-0 (26’) i den första halvleken genom Loreta Kullashi. Felicia Rogić fick en lång boll i djupled till höger och hann före utrusande målvakten Agnes Granberg och spelade in bollen till Kullashi, som tog emot, vände om och tryckte in bollen högt i det tillspillogivna målet utan att tillskyndande Umeåspelare kunde avvärja.
Umeå kvitterade till 1-1 tio minuter senare på en hörna där Rosa Herreros Rosario var den som vann kampen i straffområdet och var först på bollen.

Eskilstuna kopplade sedan greppet om semifinalen i början av andra halvlek när man inom loppet av knappt sju minuter gick från 1-1 till 3-1.
Kaisa Collin satte 2-1 (52’) lite turligt när hennes inlägg från höger seglade in i den bortre burgaveln och Rogić ökade på till 3-1 (58’) från straffpunkten efter att Kullashi gått omkull i straffområdet.

Spänningen steg för en stund i slutet när Umeå reducerade till 2-3 (89’). När spelet blåstes igång efter ett långt spelavbrott på grund av skada på Kullashi vann Olivia Holm bollen högt upp på vänsterkanten och spelade in bollen till Alexandra Sandström, som tog med sig bollen förbi en Eskilstunaback och placerade bollen vid högra stolpen.

Fyra minuters tillägg återstod då av matchen, men Umeå förmådde aldrig hota för en kvittering. I stället kunde Rogić, precis som vid 1-0-målet, springa loss i djupled och spela fram till ytterligare ett mål. Den här gången var det Fanny Andersson som kunde stöta in bollen i öppet mål.

Felicia Rogić var tongivande i bortalaget och inblandad i tre av de fyra målen.

– Jag tycker att så fort vi hotar dom i djupled mot en ganska hög backlinje så får jag ut mycket. Och idag kunde jag göra två sådana assist, så det är bra.
– Jag tycker att vi sätter oss lite väl mycket i skiten. Det är inte så jätteglammigt att sätta djupt, men idag visade det sig att det gav ganska bra utdelning så vi kunde ha gjort det tidigare. Sedan tycker jag att deras 3-2-mål är vårt eget fel.

Eskilstuna är i och med segern för första gången klara för cupfinal. Vilka som blir motståndare avgörs under Påskdagen då BK Häcken tar emot FC Rosengård.