Tungt fall för Rosengård i München

Förlust med 3-0 i första kvartsfinalen och få ljusglimtar att ta med hem till returen. FC Rosengård lyckades inte rubba favorittippade Bayern München på bortaplan, och nu krävs en monumental vändning hemma i Malmö nästa vecka.

Bara den yppersta eliten är kvar i UEFA Women's Champions League. Bayern München har hittills inte förlorat eller tappat poäng i någon tävlingsmatch denna säsong - 23 raka segrar i liga och cuper. Rosengård visste att en tuff uppgift väntade, och så blev det.

Bayern München tog kommandot i matchen direkt, och det med sina båda svenska spelare (Amanda Ilestedt och Hanna Glas) i startelvan. Linda Dallman gjorde 1-0 efter en soloräd redan i nionde matchminuten. Rosengård höll emot så gott det gick, men efter en egen offensiv hörna kom istället 2-0 via Klara Bühl på en snabb omställning.
I andra halvlek satte Lineth Beerensteyn 3-0. Rosengård kämpade på och skapade ett par hyfsade chanser i matchen, men bara Sanne Troelsgaard bokfördes för att avslut på mål.

I övriga kvartsfinaler vann Olympique Lyon borta mot Paris SG i den helfranska kvarten efter ett sent straffmål. Barcelona slog Manchester City med 3-0 i en intensiv match som leddes av svenska domaren Tess Olofsson.
"Svenskmötet" mellan Chelsea och Wolfsburg slutade med hemmaseger 2-1 till Chelsea.

Rosengårds chans till revansch och avancemang till semifinal kommer den 1 april när returen spelas. Övriga tre returmatcher spelas 31 mars.

Finalen spelas i Göteborg den 16 maj.