Rolfö drömmer om finalen i Göteborg

Fridolina Rolfö kliver under kvällen in i UEFA Champions Leagues kvartsfinaler med sitt klubblag Wolfsburg. För motståndet står Chelsea där en tuff batalj väntar om en av semifinalplatserna med bland annat tre andra svenskor i Londonlaget. Men trots att Rolfö är medveten om att det är en lång bit kvar att vandra, och att det kommer krävas mycket för att ta sig hela vägen, är det svårt att släppa tanken på att få spela en finalmatch i Göteborg.
- Redan den dagen det blev klart att finalen kommer spelas i Göteborg ställde jag in siktet på att nå den och få spela på hemmaplan, säger Fridolina Rolfö, född i Kungsbacka knappt tre mil söder om Göteborg.

Den 16 maj spelas finalen av UEFA Women’s Champions League på Gamla Ullevi i Göteborg. På arenan har svenska damlandslaget spelat många gånger, och för en rad svenska spelare som är kvar i turneringen skulle det innebära att spela på hemmaplan i Sverige.

Men närmast hemmaplan är det ändå för Fridolina Rolfö, som är född i Kungsbacka knappt tre mil söder om Göteborg. För Fridolina skulle det vara en dröm att få ta med sig sitt klubblag Wolfsburg till en final på Gamla Ullevi.

- Jag känner att Gamla Ullevi är en hemmaplan som ligger mig varmt om hjärtat. Allra häftigast hade det så klart varit att kunna nå en final och få ha publik på plats, med sin familj och vänner. Det hade varit stort, säger Rolfö och fortsätter:

- Jag blev förstås superglad när jag fick reda på att en final skulle spelas på Gamla Ullevi, och det hade varit obeskrivligt att få spela med sitt klubblag på landslagets nationalarena. Det siktar både jag och klubben på såklart, men det kommer krävas mycket av oss som lag för att ta oss hela vägen till finalen.

Fridolina Rolfö och Rebecka Blomqvist, Wolfsburgs andra svenska spelare, laddar inför Champions League-kvartsfinaler mot Chelsea.

Ja, för ännu är det fortfarande fyra matcher bort för att kunna säkra en plats i finalen – dubbelmöte både i kvartsfinal och semifinal. Under kvällen sparkas UEFA Champions Leagues kvartsfinaler igång och för Wolfsburg, som nådde finalen förra året men förlorade mot Lyon, väntar regerande engelska mästarinnorna – Chelsea.

- När man inför lottningen av kvartsfinalerna såg lagen som nått kvartsfinal så inser man att det bara är riktigt bra fotbollslag kvar, och Chelsea är givetvis ett väldigt tufft motstånd i kvartsfinalerna, säger Rolfö och fortsätter:

- Samtidigt ska det bli väldigt kul att spela mot Chelsea, det är många svenska tjejer i laget vilket såklart är lite extra roligt. Så jag hoppas det blir två riktigt bra och underhållande matcher där vi kommer ge allt för att gå vinnande ur dubbelmötet och avancera till semifinalerna.

För Fridolina Rolfö och Wolfsburg gnager finalförlusten från förra året så klart kvar, och revanschlusten för att ta sig till final igen och en ny möjlighet att vinna titeln är stor. Men Rolfö menar också att säsongen hittills inte varit lika bra för sitt klubblag och att det därför fortfarande är en lång väg att vandra.

- Vi vill tillbaka till final även i år, givetvis. Men vi har också haft ett tuffare år hittills där vi inte riktigt nått samma nivå som förra året. Med det i bakhuvudet och att konkurrensen för varje år verkligen ökar i turneringen kommer det krävas mycket av oss för att nå hela vägen. Men siktet på finalen är inställt och jobbet börjar nu på onsdag (läs ikväll), avslutar Fridolina Rolfö.

Kvartsfinalerna

24 mars

 • 12.30 FC Barcelona – Manchester City 
 • 17.00 Chelsea FC – Vfl Wolfsburg
 • 18.00 Paris Saint-Germain – Olympique Lyon
 • 19.00 FC Bayern München – FC Rosengård

31 mars

 • 14.00 Vfl Wolfsburg – Chelsea FC
 • 17.00 Manchester City – FC Barcelona
 • 18.30 Olympique Lyon - Paris Saint-Germain

1 april

 • 19.00 FC Rosengård– FC Bayern München

Officiella partners UEFA Women's Champions League

 • Pepsi MAX
 • VISA
 • Hublot
 • Nike
 • Together#WePlayStrong