Rosengård till kvartsfinal

Hemmamatchen mot St.Pölten blev en besvikelse, men när åttondelsfinalen skulle avgöras på bortaplan så gjorde FC Rosengård jobbet som behövdes. Mål av Emma Berglund och Mimmi Larsson tog Rosengård till kvartsfinal, med totalt 4-2 mot St.Pölten.

2-2 hemma mot lägre rankade St.Pölten från Österrike var en missräkning för Rosengård, som har siktet ställt på UEFA Women's Champions League-finalen på Gamla Ullevi den 16 maj.

Laget reste till avgörandet i Österrike med kniven mot strupen, och bara fyra avbytare på bänken. Men den här gången tog Rosengård kommandot, och Emma Berglund visade vägen med matchens första mål på en frispark efter 25 minuter spelade. Mimmi Larsson utökade till 2-0 precis före halvtidsvilan.
Andra halvlek blev ett tufft ställningskrig där St.Pölten vägrade att ge sig, och Stephanie Labbé i Rosengårds-målet fick avvärja ett par chanser till reducering men 0-2 till Rosengård stod sig tiden ut.

I och med Rosengårds seger, så är följande lag klara för kvartsfinal i UEFA Women's Champions League:

 • Chelsea
 • Lyon
 • Bayern München
 • Wolfsburg
 • Barcelona
 • FC Rosengård
 • Manchester City

Sparta Prag-Paris SG (nästa vecka) avgör den sista platsen. Kvartsfinaler och semifinaler lottas av UEFA nu på fredag, den 12 mars.

 

Officiella partners UEFA Women's Champions League

 • Pepsi MAX
 • VISA
 • Hublot
 • Nike
 • Together#WePlayStrong