MFF tog säker seger i Ungern

Malmö FF och Djurgården. Det är svensklagen som kommer att spela kvalomgång 3 av UEFA Europa League. Malmö FF besegrade ungerska Honvéd med 2-0 på bortaplan och var egentligen aldrig hotade i matchen.

Två sena mål i vardera halvlek tog Malmö FF vidare till den tredje omgången av UEFA Europa League mot det ungerska huvudstadslaget Honvéd.

I den första halvleken ägde Jon Dahl Tomassons lag det mesta och det bästa av spelet och var därför välförtjänt av ledningsmålet i den 43:e minuten av Ola Toivonen som höll sig framme i straffområdet.

I den andra halvleken jämnades spelet ut något men i den 86:e minuten bombade nyinbytte islänningen Arnór Ingvi Traustason in segermålet till 2-0. 

Det betyder att skånelaget ställs mot Lokomotiv Zagreb hemma på Eleda stadion den 24 september. Under fredagen den 18 september lottas dessutom de kommande playoff-motståndarna för segrarna i kvalomgång 3.