Historisk seger för Bemannia FC Stockholm

Euro Winners Cup är motsvarigheten till Champions League i Beach Soccer och avgörs den här veckan i Nazaré, Portugal. På tisdagskvällen blev det en historisk första matchseger för ett herrlag från Sverige.
Bemannia FC Stockholm, som för första gången deltar i tävlingen, var nere för räkning men reste sig med råge i premiären mot rumänska West Deva. Till slut seger 7-5 efter förlängning.

Bilden: Bemannia FC Stockholm reste sig, vände och vann mot rumänska West Deva. Foto: Ludwig Saari, LS media.

Matchen började i högt tempo och West Deva tog ledningen med dubbla mål av Miguel Garrido Robles. Bemannia fick inte riktigt sitt spel att stämma men Philip Gustafsson kunde reducera till 1-2 på frispark från egen planhalva. I andra perioden ökade West Deva på till 3-1 och det kändes som att de hade kontroll på matchen.

I tredje flyttade Bemannia fram spelet högre i plan och fick snabbt utdelning genom Gustafsson som än en gång satte en frispark. På en omställning kunde sedan Daniel Granberg kvittera till 3-3.

En cykelspark senare så hade Fernandez åter gett West Deva ledningen med 4-3 men Erik Gustafsson gjorde sedan 4-4 direkt från avsparken. Gustafsson var inte färdig där utan gjorde någon minut senare 5-4 på en kontring och Bemannia var för första gången i matchen i ledningen.
Men West Deva ordnade 5-5 på en snygg chip i mål på frispark av Fernandez och matchen gick till förlängning.

Snabba omställningar var Bemannias styrka för dagen och på det sättet man lyckades göra två mål, genom Simon Turesson och Daniel Granberg, i förlängningen och bärga segern i matchen.

Onsdag kl 12.00 väntar match mot spanska CD Futbol Playa Marbella som vann sin första match mot Grupo Desportivo Os Nazarenos från Portugal med hela 8-1. Den tidiga gruppfinalen direktsänds på beachsoccer.com.

Patrick Blomström