Bemannia missade slutspelet i Euro Winners Cup

Bemannia FC Stockholm stod för en fin insats i Euro Winners Cup. Svensklaget spelade om en slutspelsplats i den sista och avgörande matchen mot porutgisiska Grupo Desportivo Os Nazarenos, GDON, men förlorade till slut med 4-6.

Bilden: Bilden är en genrebild, tagen i ett annat sammanhang.

Det var en jämn första period där ställningen var 1-1 tills GDON började få ett övertag i andra och gick fram till 3-1.

Men två snygga mål av Bemannia gjorde att de spelade in sig i matchen igen och känslan var att ställningen skulle stå sig perioden ut. Men GDON ville annat. Två snabba mål av portugiserna gav dem en 5-3 ledning inför sista perioden.

I inledningen av den sista och avgörande perioden missade Bemannia en straff och strax därefter utökade GDON till 6-3 vilket också blev för tufft för svensklaget att hämta upp. Matchen slutade till slut 4-6 och Bemannia är därmed utslagna ur beach soccerns Euro Winners Cup.

Summeringen av gruppspelet är trots allt att Bemannia bevisar att man är på god väg att etablera ett spel som kan hävda sig internationellt. Bemannia slutade trea i gruppspelet.

Patrick Blomström