Bemannia höll jämna steg med Marbella

Sveriges deltagare i Euro Winners Cup i beach soccer Bemannia FC Stockholm föll i veckans andra match mot gruppfavoriten CD Futbol Playa Marbella. Matchen var långa stunder jämn spelmässigt, men spanjorerna vann till slut ändå med 6-2.

Bilden: Daniel Granberg i duell i matchen mot Marbella. Foto: beachsoccer.com.

Marbella började bäst och tog ledningen med 1-0 och gjorde också 2-0 precis före paus efter en fantastisk prestation med en lobb i världsklass.
I andra perioden kom Bemannia ut och höll jämna steg, men fick inte de riktigt vassa chanserna förrän Erik Gustafsson satte 1-2 på volley. I slutet av period två spelade man väldigt bra och skapade också en del bra chanser. Marbella var hela tiden farliga och i de fall det var klass på avsluten så var även Filip Malmström stabil i målet.

I tredje perioden gjorde Marbella 3-1, men efter en straffreducering till 3-2 så var det många chanser åt båda håll och där till slut spanske landslagsspelaren Juanma i Marbella gjorde 4-2.
Bemannia hade flera bra möjligheter att komma ifatt, men med två mål i slutskedet av matchen så var segern klar för Marbella som nu är klara för åttondelsfinal.

Alla i det svenska laget gjorde en stabil insats i dagens match och i morgon väntar direkt avgörande match för Bemannia mot portugisiska Grupo Desportivo Os Nazarenos, som vann sin match West Deva med 3-1. Det är vinst som gäller om man skall gå vidare till åttondelsfinal. Matchen kan ses på beachsoccer.com. Avspark klockan 12.00.

Patrick Blomström