Link

Djurgårdens motståndare i CL-kvalet

Djurgårdens IF möter ungerska Ferencvaros på bortaplan i den första kvalomgången till Champions League. Vid avancemang väntar vinnaren mellan skotska Celtic och isländska KR Reykjavik – även det på bortaplan. Det stod klart när den andra kvalomgången lottades under måndagen.

För att nå hela vägen fram till gruppspelet i Champions League behöver de svenska mästarna gå igenom tre kvalrundor samt ett playoff. På grund av coronapandemin spelas i år kvalrundorna i enkelmöten medan playoff avgörs i ett dubbelmöte. Lotten avgör vilket lag som får hemmaplan.

I söndags visade lotten att det blir en bortamatch mot Ferencvaros från Ungern i den första kvalomgången. Matchen spelas 18 eller 19 augusti.

Under måndagen hölls lottningen av den andra kvalomgången. Vid vinst mot Ferencvaros väntar en ny bortamatch för Djurgården. Då ställs laget mot vinnaren mellan Celtic och KR Reykjavik. Den matchen spelas 25 eller 26 augusti.

För den händelse Djurgården skulle bli utslagna i Champions League-kvalets första omgång går laget in i Europa League-kvalets andra omgång.