Malmö FF och Hammarby vidare i UEFA Europa League

Fyra svenska klubbar spelar andra kvalomgången i UEFA Europa League. Det står klart efter att både Malmö FF och Hammarby övertygade och vann enkelt med 2-0 respektive 3-0 i den första kvalomgången under torsdagskvällen.

Malmö FF satte 1-0 redan efter 23 sekunder och sedan var det aldrig något snack.

Djurgården fick respass direkt i kvalet till UEFA Champions League mot ungerska Ferencváros förra veckan. Men i den andra kvalomgången av UEFA Europa League kommer Djurgården och IFK Göteborg få sällskap av både Malmö FF och Hammarby. Det efter två klara segrar för svensklagen.

Malmö FF-Cracovia Krakow 2-0

Hemma på Stadion fick Malmö FF en osannolik drömstart mot sitt polska motstånd. Redan efter 23 sekunder gav Jonas Knudsen Sören Rieks en fin yta på vänsterkanten. Rieks passade vidare bollen till Jo Inge Berget centralt i planen som satte 1-0. 

När sedan Malmö FF kunde utöka, den här gången med Rieks som avslutare efter att ha serverats av Isaac Kiese Theliin, till 2-0 innan pausvilan var saken egentligen klar. Matchen slutade 2-0 och Malmö FF är vidare till nästa kvalomgång.

Hammarby-Puskás Akadémia FC 3-0

Också Hammarby fick en - om än inte riktigt lika snabb - ledning mot sitt ungerska motstånd. Nyförvärvet Mohanad Jeahze visade sin kvalitet direkt - mycket fint förspel - och spelade vidare till Abdul Khalili som inte gjorde något misstag efter 14 minuters spel. 

Därefter utökade Hammarby sin ledning till 2-0 genom Darijan Bojanić på frispark i den 31:a minuten.

Paulinho satte sedan spiken i kistan med 3-0 i den 84:e minuten vilket betyder att alla svensklagen står med på varsin lapp när den andra kvalomgången av UEFA Europa League lottas på måndag den 31 augusti.