Göteborg och Malmö till cupfinal

Göteborg och Malmö är klara för cupfinal. Blåvitt bortabesegrade Elfsborg med 1-0 efter förlängning medan Malmö vann efter straffavgörande mot Mjällby.
Finalen spelas torsdag 30 juli där IFK Göteborg lottats som hemmalag.

Wernersson och Anestis blåvita hjältar

Göteborg besegrade Elfsborg i en tät och tuff kamp på Borås Arena, som avgjordes först efter förlängning där Victor Wernersson var den som gjorde segermålet för Blåvitt.
Målet kom efter ett anfall på högersidan där Mattias Bjärsmyr matat fram bollen till inbytte Emil Holm, som spelade bollen snett-inåt-bakåt hela vägen fram till Wernersson, som avslutade mitt i straffområdet.

Elfsborg hade ett gyllene läge att avgöra semifinalen i slutet av ordinarie tid när Jesper Karlsson fälldes av just Wernersson med straff som följd. Karlsson tog själv hand om straffen men Göteborgs målvakt Ioannis Anestis agerade räddande ängel.
Det gjorde han inte bara där utan även vid flera andra tillfällen under matchen, inte minst när Elfsborg under den andra förlängningskvarten forcerade för att försöka nå en kvittering.

Malmö till final efter straffrysare

Malmö dominerade, som väntat, mot Mjällby på Strandvallen. Stort bollinnehav, men man hade svårt att på allvar lösa upp hemmalagets välorganiserade defensiv. Och när man väl kom till lägen, främst genom Sören Rieks och Isaac Kiese Thelin, agerade Carljohan Eriksson säkert i MAIF-målet.

Mjällby var dock inte alls uddlösa, utan hotade MFF med sitt omställningsspel och på fast situationer, framför allt i den första halvleken och under förlängningen.

Carljohan Eriksson svarade dessutom för en magnifik räddning när Malmö fick straff i förlängningens sista sekunder. Thelin slog straffen lågt vid stolpen men Eriksson han ner och styrde till hörna.

Eriksson tog sedan en straff även under straffavgörandet, men fick ändå inte bli hjälte för sitt Mjälllby. Även Johan Dahlin räddade en straff och då dessutom David Batanero inledde med att slå Mjällbys första straff över ribban var det Malmö som till slut kunde bärga en finalplats när Jonas Knudsen slog in MFF:s femte straff till ointagliga 4-2.