Ändrat format för beach soccer-SM 2020

SvFF:s Tävlingskommitté har den 24 juni beslutat att beach soccer ska genomföras 2020, men med ett förändrat tävlingsformat samt utan officiell SM-status. Tävlingen kommer endast att genomföras genom semifinaler och final (enkelmöten). SvFF kommer att arrangera tävlingen tillsammans med Vetlanda United IF som står som medarrangör. Tävlingen genomförs för herrar och damer den 1 augusti i Vetlanda.

Tävlingen genomförs endast genom semifinaler och final i respektive klass. Vilka lag som möter varandra i semifinalerna bestäms genom fri lottning.

Vid beslutet att genomföra tävlingen beslutades det även att de lag som har möjlighet att anmäla sig är:

  • I första hand de lag som deltog i beach soccer-slutspelet 2019
  • I andra hand de lag som deltog i beach soccer-slutspelet 2018
  • I tredje hand lottas det lottas in eventuellt lediga platser för de lag som anmäler sig.

Det betyder att de lag som deltog i slutspelet 2019 har förtur till de fyra platserna. I det fall platserna inte fylls av lagen från 2019, har de lag som deltog 2018 möjlighet att bli tilldelad plats.