Semifinalklart i cupen

Kvartsfinalerna är färdigspelade och vi har fyra semifinalklara lag i Svenska Cupen herr. Elfsborg, Göteborg, Mjällby och Malmö vann sina kvartar och avancerar till semifinalerna som spelas den 9 juli.

Semifinalerna i Svenska Cupen herr spelas den 9 juli. Och semifinalerna följer enligt nedan:

  • Kl 17.45 Elfsborg - Göteborg
  • Kl 20.15 Mjällby - Malmö

Kvartsfinalerna

BK Häcken-IF Elfsborg 1-2

Matchen mellan Häcken och Elfsborg var mållös i en halvlek. Med knappt tio minuter kvar av halvleken ville Häcken ha straff då Daleho Irandust dribblade sig fram till ett bra läge och fick en knuff i ryggen. Ingen straff dömdes dock och lagen fick samla ny energi i pausen. 

Drygt fem minuter in i andra halvlek tog IF Elfsborg ledningen. Rasmus Alm fångade upp bollen efter en misslyckad Häckenhörna och avancerade över hela planen. Alm missade passningen nära inpå målet men bollen studsade tillbaka och forwarden kunde förvalta läget och sätta 1-0. 

Leo Bengtsson i Häcken kvitterade drygt fem minuter senare men det var Elfsborg som fick sista ordet. Elfsborg tog tag i taktpinnen och med cirka 20 minuter kvar satte Christopher McVey dit matchavgörande 2-1 via en Häckenförsvarare.

IF Elfsborg i cupsemifinal.

Hammarby-IFK Göteborg 1-3 (E.F)

Hammarby fick en fin start mot Göteborg hemma på Tele2 Arena och Muamer Tankovic gjorde 1-0 i den 19:e minuten. I första halvlek var matchen relativ ensidig - Hammarby var bättre än Göteborg och hade bud på fler än ledningsmålet.

Efter halvtidsvilan kom Göteborg tillbaka. Sju minuter in tilldömes Göteborg straff samtidigt som Jeppe Andersen fick rött kort i Hammarby. Hosam Aiesh brände straffen men slog in returen och matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid.

Väl i förlängningen var Göteborg dock starkast. Hosam Aiesh gjorde mål igen - denna gång direkt från straffpunkten - innan Sargon Abraham satte dit slutresultatet 3-1. 

IFK Göteborg till semifinal.

Mjällby AIF-Falkenbergs FF 1-0

Taylor Silverholt blev stor matchhjälte för Mjällby mot Falkenberg. Först blev Silverholt kapad av Viktor Noring i Falkenberg-målet vilket ledde till rött kort redan efter 24 minuter. Och sedan var det Silverholt som gjorde matchens enda mål.

Målet kom till i den 47:e minuten. David Batanero slog en bra hörna som Silverholt mötte vid första stolpen och nickade in 1-0 bakom Falkenbergs inbytta målvakt Johan Brattberg. 

Falkenberg hade svårt att komma tillbaka med en man mindre på planen och istället var det nämnda Silverholt som fortsatte skapa chanser. Han kom fri vid tillfällen men kunde inte förvalta lägena.

Men 1-0 räckte och Mjällby är klart för semifinal.

Malmö FF-AIK 4-1

AIK fick en drömstart borta mot Malmö när 17-åriga Paulos Abraham stänkte dit 1-0 redan efter sju minuter, tonåringens första mål i AIK-tröjan. 

Malmö växte dock in i matchen och hade kvitterat tillställningen innan visslan för halvtid löd. Danske lagkaptenen Anders Christiansen blev frispelad och kunde säkert placera in 1-1.

Andra halvlek skulle bli händelserik. Efter 20 minuter var det åter Christiansen som hittade nätet. Malmö anföll vackert och åter frispelad gjorde inte Christiansen några misstag.

Sedan skulle några intensiva minuter följa. Det började med att nämnda målskytt Abraham synade det röda kortet efter dubbla varningar. Sedan gjorde Sören Rieks 3-1 för Malmö innan även Per Karlsson i AIK blev utvisad.

Malmö kunde med två man mer på planen sedan kontrollera av matchen och dessutom sätta dit slutresultatet 4-1 i slutskedet av matchen - kapten Christiansen med ett hattrick.

Malmö FF till semifinal.