Wolfsburg spelade bort Malmö

Malmö föll med 0-3 i returmötet hemma mot Wolfsburg. MFF får därmed, precis som ifjol, lämna Europa League-spelet efter sextondelsfinalerna. Totalt skrevs siffrorna 1-5 i tyskarnas favör.

En 1-0-seger hade tagit Malmö vidare till åttondelsfinal. Så som den första halvleken gestaltade sig med till största delen jämnt spel och få målchanser levde drömmen för hemmasupportrarna. Ända till den 41:a minuten.

Då tog Wolfsburg ledningen genom förra matchens centralfigur Josip Brekalo. Målet godkändes först efter VAR-granskning då den assisterande domaren i det första skedet - felaktigt - höjt flaggan för offside på passningsläggaren Wout Weghorst.

Ett betydligt sämre utgångsläge för Malmö inför den andra halvleken med andra ord och det skulle bli än dystrare då Wolfsburg även gjorde 2-0 (65’) genom Yannick Gerhardsensommaren.t och 3-0 (69) João Victor.

Malmö får nu i väntan på nästa framträdande i Europa League sikta in sig på den inhemska säsongen med spel i Svenska Cupen och Allsvenskan. Närmast väntar match på söndag på Västra Marks IP där Karlskrona står för motståndet i cupen.