Link

Tvåsiffrigt tar Rosengård till åttondelsfinal

Inget snack om saken, inte heller i dagens returmatch. FC Rosengård tog en tvåsiffrig seger och vann med hela 10-0 i dagens möte mot georgiska Lanchkhuti. Malmölaget vinner därmed dubbelmötet med hela 17-0 och Rosengård således klart för åttondelsfinal i Champions League.

Under förra veckan satte sig Rosengård i en bekväm position inför dagens returmöte mot Lanchkhuti från Georgien. På bortaplan segrade Rosengård med klara 7-0 och det fanns inget som pekade mot att dagens match skulle sluta på något annat sätt än i en ny storseger.

18.00 sparkades dagens match igång och visst var det åter Rosengård som satte gasen i botten direkt. Danska Sanne Troelsgaard prickade in 1-0 redan i den sjätte spelminuten och sedan rullade målproduktionen på, i behagligt tempo fram mot matchslut.

Jelena Čanković gjorde hattrick, Anna Anvegård sparkade in två bollar i nät och nämnda Troelsgaard noterades även hon för ett ytterligare mål. Dessutom gjorde Johanna Rytting Kaneryd, Hanna Bennison och Caroline Seger ett vardera. 

Dagens match på hemmaplan Malmö IP slutade alltså i tvåsiffrigt, 10-0. Fem mål i vardera halvlek och Rosengård bekvämt vidare till åttondelsfinal i Champions League.

Åttondelsfinalerna i turneringen spelas i början på mars och lottningen äger rum den 16 februari. Finalen spelas sedan på Gamla Ullevi i Göteborg den 16 maj, dit Rosengård nu tar ett steg närmare.