Link

Rosengård överlägset i Georgien

FC Rosengård fick den smakstart som förväntades på bortaplan mot Lanchkhuti i Tbilisi, Georgien. Malmölaget satte gasen i botten från start och ledde med tennissiffrorna 6-0 i halvtid. Ytterligare en boll fick hämtas ut ur Lanchkhuti-målet efter paus och Rosengård tar med sig komfortabla 7-0 hem till returen om en vecka.

Bilden: Jelena Cankovic var direkt delaktig i sex av sju Rosengårdmål i dagens 7-0-seger mot georgiska Lanchkhuti.

Ja, det blev aldrig något snack om saken. Som förväntat var FC Rosengård numret större än georgiska fjolårssegraren Lanchkhuti i dagens första möte i sextondelsfinalen av Champions League - där finalen spelas på Gamla Ullevi i Göteborg den 16 maj nästa år.

Framförallt visade det sig i första halvlek där Rosengård totalt sprang över motståndet. Anförda av Jelena Čanković fick Rosengård den smakstart man önskade och prickade in 1-0 redan i den sjunde spelminutern. Sedan rullade det på stabilt, eller vad sägs om:

  • 2-0 i matchminut 18 av Johanna Rytting Kaneryd
  • 3-0 i matchminut 19 av Anna Anvegård
  • 4-0 i matchminut 26 av Sanne Troelsgaard
  • 5-0 i matchminut 28 av Hanna Bennison
  • 6-0 i matchminut 33 av Glódís Viggósdóttir

Brant uppförsbacke för Lanchkhuti, minst sagt, som ändå efter paus kunde stå upp bättre i alla fall målmässigt än under de första 45 matchminuterna. Rosengård var fortsatt lika dominanta men utan samma utdelning. Lagkapten Caroline Seger prickade in 7-0 men mer än ett mål blev det inte i andra halvlek. 

Minst sagt smakstart för Rosengård och Jelena Čanković som låg bakom sex av målen.

Ikväll reser Rosengård tillbaka till Malmö och laddar vidare för returen som spelas om en vecka. Den 16 februari nästa år lottas sedan åttondelsfinalerna som spelas i mars. Rosengård har efter dagens urladdning ena benet i nästa CL-runda, på vägen mot en final på Gamla Ullevi i Göteborg den 16 maj 2021.

Returmötet spelas 18.00 nästa onsdag, den 16 december.

Senare idag, 16.00, spelar Kopparbergs/Göteborg sin första sextondelsfinal hemma mot engelska Manchester City. En på förhand klart tuffare utmaning för årets mästarlag i OBOS Damallsvenskan.