Link

Europaäventyret över för Göteborg

Säsongens Europaäventyr är slut för Kopparbergs/Göteborg. Årets SM-guldvinnare hade en uppförsbacke inför returen på bortaplan mot Manchester City som inte gick att bestiga. I stället var City vassare även på hemmaplan och vann dagens returmöte med 3-0, 5-1 i dubbelmötet totalt.

Nej, drömmen om en finalmatch i Champions League på hemmaplan i Göteborg tog för KGFC:s del slut redan i sextondelsfinal. Göteborg fick en svår lottning mot Manchster City och hade en tuff uppgift framför sig i kvällens match, efter hemmaförlusten med 2-1 förra veckan.

Två mål skulle krävas på MCFC Academy Stadium för att ta Göteborg vidare i turneringen, men det var åter Manchster City som började initiativrikast. Topplaget från England pressade Göteborg högt inledningsvis och svenska mästarna hade svårt att etablera spel.

Efter drygt 30 minuter tog Manchsterlaget ledningen även i returmötet. Lauren Hemp vek in från vänsterposition och skickade in 1-0 i bortre burgaveln förbi en chanslös Jennifer Falk i Göteborgsmålet.

Två mål var fortsatt kravbilden för Göteborg för att nu ta matchen till förlängning. Närmast mål var Vilde Bøe Risa, men Ellie Roebuck i citymålet stod i vägen. 

Istället kom 2-0 och uppförsbacken blev ännu brantare. Georgia Stanway hade bytts in och avslutade en kontring till 2-0. Bara minuter senare kunde Stanway även sätta 3-0 och inhopparen hade punkterat matchen fullt ut. 

Dubbelmötet slutade alltså 1-5 mot engelska giganten, som över två möten är numret för stort. Europaäventyret är slut för Göteborg för denna gång, men får en ny möjlighet nästa år efter årets SM-guld - då väntar dessutom gruppspel i Champions League för första gången på damsidan.

Finalen i årets turnering spelas på Gamla Ullevi i Göteborg den 16 maj.