Link

1-2-förlust för Göteborg mot Manchester City

Göteborg förlorade det första mötet med Manchester City i sextondelsfinalerna av UEFA Women’s Champions League. Göteborg fick en drömstart hemma på Valhalla, men City vände till seger 2-1.
Retur i Manchester 16 december.

Bilden: Emma Kullberg i duell med Georgia Stanway.

Göteborg fick en drömstart på årets Champions League-äventyr. Redan i den tredje minuten kunde Vilde Bøe Risa trycka in en retur till hemma ledning 1-0. Anna Csiki dribblade sig förbi Lucy Bronze på vänsterkanten och spelade bollen till Filippa Angeldal, som avslutade från nära håll, men Ellie Roebuck kunde rädda. Men så tryckte alltså Bøe Risa in returen.

Efter den fina hemmastarten tog Manchester City successivt över matchen. Göteborg kom till ett och annat anfall, men det var gästerna som stod för större delen av bollinnehavet och man skapade också en hel del målchanser.
City kvitterade också i den 42:a minuten. Efter att Göteborg tappade bollen på egen planhalva avancerade Georgia Stanway och sköt 1-1 stolpe in utan chans för storspelande Jennifer Falk i GFC-målet.
Manchester City hade kort dessförinnan haft två bollar i målramen.

City dominerade än mer i den andra halvleken och fick också till ett segermål i den 76:e minuten. Caroline Weir slog inlägg från vänster och en omarkerade Samantha Mewis kunde nicka bollen i mål.

Göteborg står har nu en svår uppgift att lösa när returen spelas i Manchester den 16 december. Det är visserligen ”bara” ett mål att hämta in, men Manchester City visade i dagens match att man är ett riktigt starkt lag, dessutom med stor bredd i truppen.