Link

Europadörren stängd för säsongen

Granada blev ett övermäktigt motstånd för svenska mästarna Malmö FF i play off till Europa League. Efter två raka gruppspel tog det stopp för MFF efter 1-3 på hemmaplan.

Malmö hade fördelen av hemmaplan och kom stärkta av ett bra hemmafacit och en stark prolog i Europa League-kvalet.

Men Liga A-laget Granada visade klass från start och MFF fick jobba hårt utan boll i första halvlek. 0-1 kom också, inte oförtjänt, efter halvtimmen när Manchis lätt kunde placera in bollen efter en fin upprullning.

Kanske slappnade Granada av efter det för plötsligt fick svenskarna möjligheter att replikera. Tämligen omgående efter ledningsmålet hade Toivonen den första jättechansen. Kvitteringen kom senare, precis före halvtid. Ett enormt Knudsen-inkast förlängdes långt av en granadaspelare över hela straffområdet och in i bortre stolpen. I kalabaliken från returen var Berget framme och tryckte in 1-1.

Kanske inte vackert, men befriande.

- Mycket skönt. De har mycket boll men jag tycker inte de har lyckats skapa så mycket. Nu är det helt öppet, sa målskytten Berget till viaplay i halvtid.

Gästerna tog tyvärr ledningen igen i 58:e. Malmö saknade inte möjligheter att replikera men när 1-3 kom i 84:e blev uppförsbacken för tung.

Granada var helt enkelt numret för stort denna kväll. Ett motstånd värdigt att falla emot men likväl tungt för Malmös planer på en tredje vinter med kvalificerat europamotstånd.