Link

Stockholm vann dramatisk final i Cup Kommunal

Stockholm vann en mycket spännande final mot Västerbotten i Umeå den 21 oktober. Efter ordinarie tid var siffrorna 2-2. Men stockholmarna drog det längsta strået i en rafflande straffläggning efter en mållös förlängning.

Trots kallt väder och med tveksamheter om matchen ens skulle kunna spelas blev det en välspelad final mellan Västerbotten och Stockholm på Umeå Energi Arena.

Stockholm tog ledningen i den 13:e minuten med ett mäktigt skott - ribba in - av Matilda Vinberg. Västerbotten hängde inte läpp för det utan kom tillbaka in i matchen. På en frispark kvitterade Alice Lindgren i den 25:e minuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Sedan i den andra halvleken drog Västerbotten på sig en utvisning efter två gula kort - men trots det tog hemmalaget ledningen genom Emma Bergström Viksten i den 73:e minuten. Ett hårt slag för Stockholm som dock pressade på för en kvittering.

Och den kom också i den 85:e minuten. Efter en hörna kunde Julia Adebäck peta in bollen och ta matchen till en förlängning.

I förlängningen var Stockholm det hetare laget med en spelare mer på planen men matchen gick till straffar där Stockholm gick vinnande ur striden efter att ha satt alla sina straffar.