Link

Tuffa förluster för svensklagen i UWCL

Både Piteå och Göteborg åkte på varsin tuff förlust i sina första möten av 16-delsfinalerna av UEFA Women's Champions League. Piteå var det bättre laget mot Bröndby men förlorade med 0-1 efter ett danskt drömmål. Göteborg förlorade det första mötet mot Bayern München med 1-2 efter ett tyskt segermål på övertid.

Piteå stod för en stark insats på hemmaplan mot Bröndby. Laget skapade flera fina målchanser och ägde spelet mot det danska laget men det räckte inte. Danskorna gjorde matchens enda mål efter ett kanonmål av svenskbekanta Nicoline Sörensen i den 38:e minuten.

Sörensen drog till från 25 meter och satte bollen via ribban in bakom målvakten Cajsa Andersson. Drygt 2 600 åskådare följde matchen på LF Arena. 

Även Göteborg förlorade det första mötet av två i sin 16-delsfinal mot Bayern München. När Elin Rubensson kvitterade till 1-1 i den 85:e minuten trodde nog de flesta att matchen skulle sluta oavgjort. Men i den andra övertidsminuten gjorde Mandy Islacker sitt andra mål för kvällen och skrev slutresultatet till 2-1. 

Det betyder att båda svenska representanterna i årets UEFA Women's Champions League har underlägen att vända på bortaplan för att ta sig vidare i turneringen. 

Returen för Göteborg spelas den 25 september medan Piteås öde i årets UWCL avgörs dagen efter, den 26 september.