Link

Tappert Göteborg utslaget

Utgångsläget såg svårt ut på förhand. Kopparbergs/Göteborg behövde vinna med två mål i bortareturen mot Bayern München för att direkt ta sig vidare till Champions Leagues åttondelsfinaler. Och för svårt det blev det, även om Rebecka Blomqvist gav Göteborg hopp med mål i matchminut 81. Göteborg är utslaget ur årets Champions League-äventyr.

På hemmaplan förlorade Kopparbergs/Göteborg mot Bayern München med 1-2. Tufft för Göteborg som med det resultatet behövde vinna med två mål i kvällens bortaretur för att avancera utan förlängning.

Under långa stunder hade Göteborg det dessutom tufft i kvällens match. Bayern var bollförande och skapade flest chanser men Göteborg gav inte upp.

Och med knappt tio minuter kvar av matchen tändes hoppet ordentligt. Rebecka Blomqvist satte dit målet som skapade nerv i matchen och plötsligt var Göteborg bara ett mål från direktavancemang.

Bayern München stängde dock igen sista tio minuterna och något mer mål blev det inte. 

Ett tappert Göteborg som över två matcher mot Bayern München gör bra insatser är utslaget ur Champions League efter 2-2 totalt men färre gjorda bortamål. 

Sveriges återstående lag i Champions League är Piteå IF som under morgondagen spelar returmötet borta mot danska Bröndby. Underläge 0-1 behöver vändas för fortsatt spel för Piteå.