Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Två av tre svensklag vidare

Norrköping hade det tuffaste utgångsläget av de svenska lagen inför retureran i kvalomgång 3 till Europa League. Och man föll också ut ur europaspelet efter 1-3 (totalt 2-4) borta mot Beer-Sheva. För AIK och MFF gick det dock bättre. Nu finns bara ett hinder kvar på vägen mot gruppspel.

För AIK väntar nu skotska mästarna Celtic som, precis som solnaiterna, fått respass ur kvalet till Champions League (dock en omgång senare). Malmö får ta sig an israeliska Bnei Yehuda. AIK inleder borta 22 augusti och MFF börjar hemma. Returer en vecka senare.

AIK har fått vända underlägen i returen hemma i de inledande kvalomgångarna men mot Sheriff gick man in med 2-1 i ryggen. Efter en mållös första halvlek spädde man på med 1-0 genom nyinbytte Nabil Bahoui och det var krattat och klart för AIK. Trodde man. En sen kvittering på Friends gjorde dock avslutningen nervös. Ytterligare ett mål för gästerna skulle ge förlängning men AIK redde ut situationen och är vidare.

Malmö hade stabila 3-0 med sig till bortamötet mot bosniska Zrinjski. Nu förlorade man men 0-1 kunde inte rubba MFF:s avancemang.

Norrköping släppte till 1-1 hemma mot Beer-Sheva, lite onödigt och något som försvårade förutsättningarna rejält inför returen borta. Väl där var matchen mållös efter två tredjedel av tiden. Ett och två hemmamål satte dock israelerna i rejäl fördel, en reducering för östgötarna genom Lauritsen i 82:a gav nytt hopp. Ett mål till skulle ge svenskt avancemang. Istället kom 3-1 till hemmalaget på övertid och resan i Europa är slut för denna gång för Snoka.