Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Segrar för Malmö och AIK

Malmö och AIK har skaffat sig bra utgångslägen inför returerna i kvalomgång 3 av Europa League. MFF hemmabesegrade Zrinjski med klara 3-0 medan AIK vann borta mot Sheriff med 2-1. Norrköpings läge inför returen är något vanskligare. Man tar med sig 1-1 från kvällens hemmamöte med Hapoel Beer-Sheva till returen i Israel.

Malmö står med ena benet i playoffrundan av Europa League efter 3-0 hemma mot Zrinjski. Rasmus Bengtsson blev återigen målskytt när han gjorde 1-0 i första halvlek. Anders Christiansen och Sören Rieks målskyttar i den andra.

AIK fick en smakstart mot Sheriff i Tiraspol med två mål inom loppet av ett par minuter knappa kvarten in i matchen. Det första ett självmål när Lukic försökte hindra Kolbeinn Sigtorsson att nå ett friläge i straffområdet. Sigtorsson nickade sedan in 2-0 efter ett vänsterinlägg från Anton Salétros.
AIK styrde och ställde för paus, men Sheriff ökade tempot i andra halvlek och fick också till en reducering till 2-1 innan AIK jämnade ut spelet och höll undan till seger.

Efter en mållös första halvlek gav Maic Sema Norrköping ledningen mot Hapoel Beer-Sheva tidigt i den andra. Man fick dock inte behålla ledningen i mer än ett par minuter då Eden Shamir kvitterade till 1-1. Resultatet stod sig matchen ut och Norrköping får den tuffaste uppgiften av svenskalagen i nästa veckas returer..