Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Norrköping och Malmö avancerade, Häcken utslagna

IFK Norrköping och Malmö FF vidare till kvalomgång 3, BK Häcken eliminerade. Det blev facit för de tre svenska lag som var i elden i Europa League-spelet på torsdagen.

Bilden: Rasmus Bengtsson gjorde avgörande 3-2 för Malmö mot Domzale.

Häcken, som var först ut av svensklagen under kvällen, var aldrig nära att rubba AZ hemma på Bravida Arena. Holländarna var betydligt mera tempostarka, personifierat bland annat av forwarden Myron Boadu som sprang sig fri till 1-0 i slutet av första halvlek och sedan också låg bakom både 2-0 och 3-0 i den andra.
Med 0-0 från bortamötet fanns vissa förhoppningar om att Häcken skulle kunna avancera, men av detta blev alltså intet.

Norrköping hade 2-0 att gå på inför bortareturen mot Liepaja och höll nollan intakt även på estnisk mark. Inhopparen Sead Haksabanovic gjorde också ett mål i slutminuterna till totalt 3-0 för Peking över två möten.
För Norrköping väntar nu Hapoel Beer-Sheva i kvalomgång 3. Det israeliska laget tog sig vidare efter totalt 3-1 mot Kairat Almaty från Kazakstan.

Malmö ansågs ha ett bra utgångsläge inför hemmamötet med Domzale. Bortamötet i Slovenien slutade 2-2, men siffrorna var desamma på Swedbank stadion redan efter första halvlek.
MFF hamnade underläge 0-1, vände till ledning 2-1 efter mål av Oscar Lewicki och Markus Rosenberg, men Domzale kvitterade sedan på tilläggstid i den första halvleken.
Den andra halvleken var länge mållös och när en del började fundera på förlängning nickade Rasmus Bengtsson in avgörande 3-2 på hörna i den 84:e minuten.
I kvalomgång 3 ställs Malmö mot bosniskt motstånd i form av Zrinjski, som eliminerade FC Utrecht efter förlängning i returen hemma i Mostar.

Utöver Norrköping och Malmö kommer AIK in i Europa League-spelet i kvalomgång 3 efter förlusten mot Maribor i Champions League-kvalet. De svenska mästarna får ta sig an moldaviska Sheriff från Tiraspol.

Kvalomgång 3 har matchdatum 8 och 15 augusti.