Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Seger och förlust i EL-kvalet

Under kvällen spelades första matchen i dubbelmötet i Europa League-playoffet. Det blev olika utgångar för våra två svenska lag för kvällen. För Malmös del är gruppspel nära efter 3-0 hemma. För AIK dock väntar en tuff utmaning i returen efter 0-2 borta.

Malmö besegrade Bnei Yehuda Tel Aviv med 3-0 hemma på Stadion i Malmö. Markus Rosenberg, Rasmus Bengtsson och Oscar Lewicki gjorde Malmös tre mål och UEFA Europa Leagues gruppspel är nu nära. Returen spelas om en vecka.

För AIK:s del blev det en jobbigare kväll. Borta mot Celtic höll svenska laget nollan i första halvlek men omgående efter paus spräcktes nollan.

Det blev även 2-0 till Celtic och AIK har nu en tuff uppgift framför sig hemma på Friends Arena i returen nästa vecka.