Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Perfekt start för MFF och IFK

Malmö FF hade inga problem att klara av nordirländska Ballymena hemma. Men slutsiffrorna 7-0 var kanske större än förväntat. IFK Norrköping reser hem från Dublin med 2-0 i bagaget mot St Patrick's.

Bilden: Markus Rosenbergs nick till 1-0 är på väg in efter en dryg halvtimmes spel.

Två snabba mål av Markus Rosenberg efter halvtimmen satte Malmö FF på spåret. Rakip ökade på före halvtidsvilan och direkt efter densamma gjorde de himmelsblå både 4 och 5-0. Till slut stannade räkneverket på hela 7-0. Att amatörlaget från Nordirland var ett beskedligt motstånd förringar inte MFF:s insats – jobbet skulle göras och man gjorde det fullt ut. Nästa veckas retur på Nordirland är förstås bara en formsak, i omgången därpå pekar mycket på att Domzale väntar. Det slovenska laget vann med 4-3 borta mot maltesiska Balzan.

Norrköpings match mot St Patrick's borta blev också en svensk framgång. Efter en mållös första halvlek kunde Simon Thern ge gästerna ledningen. IFK hade därefter åtskilliga lägen att utöka och 0-2 kom också till slut genom ett irländskt självmål. Snoka har ett fint utgångsläge inför returen nästa vecka hemma. Vid avancemang väntar Liepaja eller Dinamo Minsk (1-1 i första mötet).

Matcherna är de första mötena i kvalomgång 1 till UEFA Europa League. Svenska cupmästarna Häcken går in i tävlingen i kvalomgång 2.