Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

AIK ute efter grymt förlängningsdrama

Det var jämnt, som det ska vara när mästarlag möts. AIK vände underläge, Maribor kom tillbaka. AIK tog nytt kommando men Maribor vann till slut.
- Det är väl så det är i Europa, bollarna studsar hit, ibland dit, sa en luttrad AIK-kapten Henok Goitom direkt efter slutsignalen. Drömmen om Champions League är borta, nu fortsätter AIK:s resa i Europa League-kvalet.

Champions League-hoppet är släckt för AIK, nu väntar Europa League-spel medan Maribor får kvala vidare mot Rosenborg (som slog ut BATE).

På Friends Arena i hemmamötet hade AIK att vända 1-2 från Maribor och redan i de första minuterna fick man 1-0 och var i förarsätet. Veteranen Per Karlsson nickskarvade in målet, hans första på två år och totalt det tredje under många år i AIK-tröjan.
- Det var väl ett bra tillfälle, menade målskytten själv till Viasat i pausen.

AIK hade en fin första halvtimme men Maribor tog över eftersom och efter halvtidsvilan dundrade Kotnik in 1-1 efter en tids bortapress. AIK jobbade sig därefter tillbaka. Sebastian Larsson hade ett skarpt avslut som Kolbeinsson hade en ännu vassare retur på, klockrent i stolpen och ut.
Larsson fick sin utdelning i 61:a. Frisparksläget från höger som alla väntade ett inlägg på slog Seb stenhårt mot närmsta krysset och Maribormålvakten hade bara fingrarna på bollen som hittade rätt in i maskorna och AIK var tillbaka i racet.

Matchen var nu helt utjämnad och dömd till förlängning. I potten låg en plats mot Rosenborg i kvalomgång 3 till Champions League.

En av AIK:s norrmän, Tarik Elyounoussi, fick äntligen betalt för sina oförtröttliga löpningar i djupled när han i förlängningens öppning kunde forcera in 3-1 för hemmalaget. AIK vidare.

AIK såg ut att ha kontroll över läget men i förlängningens slutskede når rumänen Cretu (en av planens bästa) fram och nickskarvar in målet som vänder spelplanen igen. Totalt 4-4 men Maribor vidare på fler bortamål.

För AIK väntar nu en andra chans i kvalet till Europa League. I kvalomgång 3 ställs man mot segraren mellan Sheriff Tiraspol och Partizani. Det förstnämnda, moldaviska, motståndet vann första mötet lagen emellan med 1-0 och kan imorgon på hemmaplan säkra en match mot AIK.