Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Uddevalla står över första kvalrundan

För första gången får det svenska mästarlaget direkt tillträde till Main Round i UEFA Futsal Champions League och står därmed över den inledande kvalomgången. IFK Uddevalla kommer därtill stå värd för sin kvalgrupp i oktober.

När säsongens första lottning av Champions League hölls i Nyon här om dagen lottades svenska mästarna IFK Uddevalla in i Main Rounds grupp 8 tillsammans med italienska mästarna Pesaro samt de två segrande lagen från preliminärrundans grupp E och H.

Preliminary Round spelas 27 augusti till 1 september och det är alltså först där efter som vi vet vilket startfält kvalet i Agnebergshallen kommer att ha 8-13 oktober.

Det är enbart gruppsegraren som avancerar vidare till Elite Round i november. Det här är tredje gången IFK Uddevalla deltar i europaspelet, ifjol vann man sin grupp i Preliminary Round och nådde Main Round där äventyret dock tog slut.