Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

AIK föll i första kvalmatchen

AIK föll borta med 2-1 mot Ararat-Armenia FC i den första matchen i första kvalomgången till Champions League. Returmatchen spelas på Friends Arena den 31 juli.

AIK fick en tuff start på kvalet till Champions League. Efter Ararat-Armenia gjort 1-0 på straff efter bara 3 minuter och AIK fått Robert Lundström utvisad i tionde minuten jobbade AIK in sig i matchen trots spela med 10 man. Chinedu Obasi gjorde 1-1 i 39 minuten. Men strax innan halvtid hittade Petros Avetisyan nätet för andra gången för Ararat Armenia. 

Matchen slutade 2-1 på FFA Academy Stadium i den armeniska huvudstaden Jerevan. Det betyder att AIK måste vinna i returen på Friends Arena den 31 juli.

Om AIK tar sig vidare får man där möta vinnaren i mötet mellan isländska Valur och Maribor från Slovenien.

Går man vidare till andra omgången inleder man på bortaplan 23 eller 24 juli med retur hemma 30 eller 31 juli. Om AIK skulle bli utslagna i Champions League-kvalets första omgång går man in i Europa League-kvalets omgång 2 och får då möta antingen KF Feronikeli från Kosovo eller Lincoln Red Imps FC från Gibraltar.