Östergötland segrade i Cup Kommunal

Östergötland lyckades med bedriften att vinna Cup Kommunal två år i rad. Fjolårstriumfen mot Ångermanland följdes på onsdagskvällen upp med 2-0 mot Stockholm inför 667 åskådare på Halmstad Arena.

Bilden: Östgötska finalmålskyttarna. Foto: SvFF.

På onsdagskvällen spelades finalen i Cup Kommunal på Halmstad Arena mellan Stockholm och Östergötland. Matchen inleddes med ett spelövertag från stockholmstjejernas sida. Därför var det överraskande att det var Östergötland som tog ledningen med 1-0 genom Ronja Karlsson Törnberg i den sjunde spelminuten. Efter målet blev matchen jämnare med chanser åt de båda hållen.

I andra halvlek valde Östergötland att backa hem och satsa på snabba kontringar. Stockholm förde spelet och var flera gånger nära att kvittera. I 83:e spelminuten bröt dock Östergötland en passning och Ida Andersson kunde skjuta in 2-0 bakom stockholmsmålvakten.

Matchens lirare i respektive lag var Vilma Ferdfelt i Stockholm och My Cato i Östergötland.

Östergötlands vinnartjejer 2019. Foto: SvFF

Daniel Lindahl