Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Tredje cupguldet för Kopparbergs/Göteborg

Kopparbergs/Göteborg FC är svenska cupmästarinnor 2019. Klubbens tredje cupguld säkrades efter stor dramatik där Elin Rubensson avgjorde med ett straffmål på tilläggstid till slutresultatet 2-1.

Hemmalaget Göteborg förde matchen i den första halvleken. Man var snabbare och rappare i sitt passningsspel och störde också Kristianstad med hög press.
En kvart in på den första halvleken fick man utdelning för den fina inledningen när Elin Rubensson hittade in med ett inlägg till Pauline Hammarlund som nickade in 1-0.

Amanda Edgren kvitterade för Kristianstad halvvägs in i den andra. Jennifer Falk lyckades inte hålla ett inlägg längs med marken och Edgren var på måltjuvsmanér framme och tryckte in kvitteringen.
Så långt var kvitteringen inte helt välförtjänt, men man jobbade in den retroaktivt. Kristianstad tog över allt mer ju längre matchen led och förlade mycket av spelet till Göteborgs planhalva under slutet av matchen.

På tilläggstid, när allt såg ut att gå mot förlängning, blåste Pernilla Larsson straff för Göteborg efter en närkamp i straffområdet. En mycket hårt dömd straff, som Elin Rubensson slog in mycket kyligt vid vänstra stolpen.

Stort jubel i Göteborgslägret där och då efter Rubenssons mål och sedan med ytterligare crescendo efter den slutsignal som följde kort därefter. Av förståeliga skäl desto mer frustrerat i Kristianstadslägret.

Årets cupguld är Göteborgs tredje och det är första gången man vinner utan förlängning. De tidigare gulden kom 2011 och 2012 och vid båda tillfällena med Tyresö som finalmotståndare och segrar efter straffar respektive förlängning.

Cuper - senaste