Svenska spel ger bort 1000-tals biljetter

Från och med herrarnas kvartsfinaler och damernas semifinaler har Svenska Spel, som samarbetspartner till Svenska Cupen valt att ge bort 100 biljetter till varje match som återstår. Biljetterna delas ut till lokala initiativ där fotbollen som ideell kraft gör skillnad. – Vi hoppas att alla som tar del av dessa biljetter får en härlig fotbollsupplevelse, säger Mats Einarsson, projektledare Sponsring på Svenska Spel.

En stor del av fotbollsrörelsen drivs att engagerade personer som med små medel men mycket energi gör stor skillnad för människor. Detta är något som Svenska Spel vill framhäva i och med detta initiativ.
– Vi vill genom dessa biljetter uppmärksamma och bidra till det fantastiska arbete som till stor del drivs av ideella krafter för att främja integration och kamratskap som fotbollen bidrar med, men även att göra fotbollen tillgänglig för alla, säger Mats Einarsson.

I samband med cupmatchen mellan Öster och AIK som spelas den 9 mars kommer biljetterna nyttjas till projektet "Öster i samhället". Ett projekt som innefattar allt från nattfotboll för ungdomar till parafotboll. I Göteborgsderbyt mellan Häcken och GAIS den 9 mars kommer Göteborgs Fotbollförbund rikta in sig på dam – och flickverksamheten i syfte att få fler ledare och spelare att gå på fotboll.

Om du bor i Göteborg och är sugen på att gå på helgens cupmatcher kan du ta dig till Heden innan klockan tolv på lördag. Där spelas DM för damer och flickor och i Göteborgs Fotbollsförbunds tält har man möjlighet att få vardera 2 biljetter per person.