Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

IFK Göteborg anmält till Disciplinnämnden

SvFF:s Riksombud har i dag anmält IFK Göteborg till Disciplinnämnden. Anledningen är ordningsstörningarna i den avbrutna matchen mellan IFK Göteborg och GAIS i Svenska Cupen den 25 februari på Bravida Arena.

- Det handlar om ett mycket stort antal pyrotekniska pjäser som har medfört kraftig rök och tvingat spelarna att lämna planen samt orsakat skador. IFK Göteborg är ansvarigt för uppförandet hos sina supportar och för ordningen på arenan. Det är därför IFK nu anmäls till Disciplinnämnden, säger Riksombudet Henrik Engvall och fortätter:

- Som arrangör ansvarar IFK även för avsyning av arenan innan match och visitation. När det har kunnat tas in en så stor mängd pyrotekniska pjäser på arenan är det uppenbart att det har brustit i detta ansvar.

Av anmälan framgår att riksombudet i första hand yrkar att IFK Göteborg ska åläggas att spela en av föreningens hemmamatcher med delvis stängda läktarsektioner och i andra hand på ett bötesstraff.

- För allvarliga ordningsstörningarna är spel med delvis stängda läktare ett alternativ. Men om Disciplinnämnden inte tycker att det går eller når upp till den nivån anser jag att man ska döma ut ett bötesstraff, säger Henrik Engvall.

Disciplinnämnden har redan, i ett annat ärende, prövat vad som skulle bli den tävlingsmässiga konsekvensen av att matchen avbröts och då dömt GAIS som segrare med 3-0. Den anmälan som Riksombudet gör nu är en bestraffningsanmälan riktad enbart mot IFK Göteborg.