Link

Christiansens reducering ger MFF hopp

Malmö är underdogs i Europa Leagues 16-delsfinal men pressade Chelsea bra i det första mötet på svensk mark. Londonlaget reser hem med 2-1 i bagaget inför returen sedan Anders Christiansen reducerat för MFF i slutet.

Malmö och Chelsea må befinna sig i olika delar av fotbollens högre skikt men svenskarna gjorde en bra insats där man stundtals hade Chelsea under bra press. Chelsea fick ett ledningsmål efter mycket bollinnehav i första halvlek. Malmö tryckte på och fick mer initiativ men drabbades av ännu ett baklängesmål som kväste kvitteringshoppet. Till slut kunde ändå Anders Christiansen reducera till 1-2 frispelad av Markus Rosenberg.

- Det var mycket springa defensivt, klart det känns i benen men det är klart att det lever med resultatet. Vi sätter press på dem och man känner att de har viss respekt för oss och det är klart att vi kan ge oss själva en klapp på axeln för det. Det är bara att köra, säger Marcus Antonsson till kanal 9 efter matchen.

MFF är i underläge men har inget att förlora på Stamford Bridge nästa vecka.

- Målet håller oss kvar i den här fajten. Med tanke på vilken fas vi är i på säsongen är jag väldigt stolt över vår prestation. Med lite tur hade det kunnat bli ännu bättre resultat för oss, menade MFF-tränaren Uwe Rösler som prisade sina spelares insats. MFF försvarade sig förtjänstfullt matchen igenom men vågade också pressa när lägena kom.

Chelsea kan inte ställa in skorna i returen, då kan det straffa sig, det lärde sig nog londonlaget denna afton i Malmö.