Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Nya tränaren som kan skrälla med Ljusdal

Ett mål i 87:e minuten mot fyrfaldiga cupmästarna Umeå IK FF tog Ljusdals IF in i Svenska Cupens slutspel. En skräll, som hälsingelaget nu tänker njuta av. – Det var nog inte många som räknat med att vi skulle slå Umeå och gå vidare. Vi går in i cupen utan press och ser det som ett bra tillfälle att se var vi befinner oss och bygga vidare, säger tränaren Eva Lambertsson

Eva Lambertsson och Johan Berglund delar på tränaruppdraget för division 1-laget Ljusdals IF. De är båda nya på jobbet för säsongen, och står efter en dryg månad med laget inför en stor utmaning.
På lördag kommer Hammarby IF till stan för att spela första omgången i Svenska Cupen.
– Det ska bli jätteroligt, det är skickliga spelare och ett bra fotbollslag. Vi möter tufft motstånd i cupen och kommer behöva jobba hårt med försvarsspelet, jag tror vi kan bli mer spelförande när serien börjar, säger Eva.

Deras delade ledarskap innebär att Eva bygger försvarsspelet medan Johan har mer fokus på anfall.
– Det känns jättebra att jobba med delat ledarskap, vi kompletterar varandra bra. Det känns positivt så här långt och skiljer sig inte mycket från hur vi spelade i fjol, säger Eva Lambertsson.

Efter en svag vår men bra höst föll Ljusdals IF i fjol ur Elitettan. Rutinerade tränarduon Calle Barrling och Anneli Andersén var då tränare, Eva coachade föreningens F19-lag.

Man har tappat spelare men Ljusdals-stommen är kvar och några nya har kommit till. Klubben har fyllt på med spelare från distriktet och egna produkter.
– Vi har en handfull unga hungriga 19-spelare som utvecklades fantastiskt fint under fjolårets elitsäsong i sin åldersgrupp, säger Eva. Det här är ett lag med stort hjärta och vi har rutinerade spelare så jag tycker vi har en bra blandning.
Förutom Hammarby ingår AIK (Elitettan) och den tuffaste utmaningen man kan tänka – svenska mästarlaget Piteå IF DFF i Ljusdals IF grupp.

Vilka förväntningar har du på ditt lag?
– Att vi gör en riktigt bra prestation utifrån där vi befinner oss just nu. Oavsett vad resultatet blir vill jag att vi ska kunna säga, "jädrar, vi gjorde en bra match." Vad det står på resultattavlan är inte det vi ska värdera laget utifrån så länge alla gjorde det de kunde och kan gå nöjda av planen.

Roger Björkman

Svenska Cupen - senaste