Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Malmös Europaresa över

Malmö FF:s Europaäventyr är slut för denna gång. Det var inget lätt utgångsläge i London efter 1-2 hemma och när domaren blåste av kvällens retur hade Chelsea gjort tre nya mål och dubbelmötet slutade 5-1 totalt i Chelesafavör.

Malmö FF reste till London för att försöka vända på dubbelmötet där Chelsea vunnit den första matchen 2-1 i Malmö. Visst såg det tufft ut, att åka till London för att försöka besegra storlaget Chelsea. Och det behövdes ske med två mål för Malmö.

Och tufft blev det också i London, även om Malmö gjorde en klart godkänd första halvlek. Malmö inledde piggt och första halvlek lyckades Malmö till en början få dit de ville. Några halvchanser vaskades fram och Malmös stora chans i halvleken hade Markus Rosenberg, som dock fick se sitt skott smita strax utanför Willy Caballeros stolpe i Chelseamålet. 

Malmö hade behövt ta vara på målchanserna. För Chelsea växte in i matchen i andra halvan av första halvlek och när spelet återupptogs efter paus kunde Chelsea efter tio spelade minuter sätta dit 1-0. Efter en kontring kunde Olivier Giroud styra in målet bakom Johan Dahlin. 

Målet i sig spelade egentligen ingen större roll. 3-1 totalt innebar fortfarande att Malmö behövde göra två mål, men nu för att nå en förlängning. Chelsea hade sedan en boll i mål avblåst för offside innan 2-0 kom genom Ross Barkley som satte dit en frispark. 

Rullgardinen ner för Malmö som nu behövde göra tre mål sista kvarten. Så klart ett omöjligt uppdrag för ett Malmö mitt i inledning av säsongen. Hudson-Odoi kunde sedan också göra 3-0 på Stamford Bridge.

Domaren blåste av matchen och ett tappert Malmö fick se sig besegrat med totalt 5-1 över dubbelmötet. Europaäventyret över för denna gång och laget får nu ladda om för nya segrar i Svenska Cupen som fortsätter på måndag för Malmös del.