Link

Malmö FF vidare till slutspel i Europa League

Malmö FF vann med 1-0 borta mot FC København och är därmed vidare till slutspelet i UEFA Europa League. Segern innebär att MFF vann gruppspelet och ska spela sextondelsfinal i slutet av februari.

Snacket innan var att Malmö FF var tvungna att åka till Parken i Köpenhamn och vinna den avslutande gruppspelsmatchen i Europa League. Det kom att visa sig att det inte behövdes för Uwe Röslers lag. Dynamo Kiev spelade oavgjort mot Lugano - och Malmö gick samtidigt och vann på bortaplan mot de nordiska rivalerna FC København.

Matchen stod sig mållös fram till den 77:e minuten när Anders Christiansen spelade ut bollen till Eric Larsson som måttade ett inlägg. Arnor Ingvi Traustason nådde högst och bollen tog på hemmalagets Sotirios Papagiannopoulos och in i mål.

Markus Rosenberg fick avsluta sin fotbollskarriär med en seger och skicka vidare sitt Malmö FF till sextondelsfinal i UEFA Europa League.

Danskarna pressade därefter på för att få in en kvitteringsboll men lyckades inte. Det betydde att Malmö slutade som segrare i gruppen på elva poäng. FC København slutade tvåa i gruppen på nio poäng. De nordiska klubbarna får på måndag klockan 13.00 se vilka motståndare som väntar i sextondelsfinalerna.