Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Oavgjorda matcher i kvalet till Superettan

De nervkittlande kvalmatcherna till Superettan mellan Umeå FC och IK Frej samt Landskrona BoIS och Östers IF slutade lika, 1-1, i båda matcherna. De avgörande returmötena spelas på söndag

Umeå FC-IK Frej 1-1

Division 1-laget Umeå FC såg länge ut att gå mot en viktig 1-0-seger i det första mötet av två om platsen i Superettan 2020. Jens Stigedahls 1-0 i den 68:e minuten - inför drygt 4 000 i publiken - stod sig till den 90:e minuten när IK Frejs kvittering kom. 

Det var Abdul-Halik Hudu som stod för säsongens tredje - och kanske viktigaste - mål för Täbylaget. Returmötet spelas 13.00 på Vikingavallen/Täby IP på söndag.

Landskrona BoIS-Östers IF 1-1

Även i det här dubbelmötet var det ettanlaget som tog ledningen. Redan i den nionde minuten tog Landskrona ledningen genom lagets skyttekung Linus Olsson. Men ledningen kom inte att stå sig länge. Dragan Kapcevic och Öster kvitterade bara fyra minuter senare, i den 13:e minuten. 1-1 kom också att bli slutresultatet i matchen. Returmötet spelas 13.00 på Myresjöhus Arena på söndag.