Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

UEFA-kval för Hestrafors och Ystad

Regions' Cup är UEFA:s årliga tävling för amatörlag. I Sverige har distrikten haft möjlighet att nominera lag till det svenska kvalet och i år är det västgötska Hestrafors IF och skånska Ystads IF FF som möts i ett dubbelmöte i månadsskiftet oktober-november.

Även om det är de båda klubblagen som möts i kvalet så blir det sedan ett distriktslag som kommer att delta i UEFA Regions' Cup. Det segrande laget får då även inkludera amatörspelare från ytterligare minst två föreningar och deltar sedan under distriktets namn i UEFA-tävlingen.

Spelare som deltar får inte ha spelat professionell fotboll någon gång under sin karriär.

Sverige tillhör de lägst rankade nationerna i Regions' Cup och kommer att gå in i det första steget - Preliminary Round. Lottningen av den samt även den efterföljande Intermediate Round hålls 3 december.