Link

Svenska lagen vidare

Linköping och Rosengård, de två svenska representanterna i Champions League, är vidare till åttondelsfinal. Båda lagen vann idag sina sextondelsreturer på hemmaplan och säkrade platser i åttondelsfinalerna. Lottningen av åttondelsfinalerna sker klockan 13.00 på måndag.

Bilden: Rosengård jublar efter Fiona Browns mål ikväll.

Både Linköping och Rosengård hade skaffat sig gynnsamma lägen till returerna på hemmaplan efter segrarna på bortaplan för två veckor sedan. Linköping besegrade Kharkiv med hela 6-1 på bortaplan och kunde på hemmaplan följa upp med en säker 4-0-seger.

Fyra olika målskyttar noterades i tur och ordning; Lisa Lantz, 9', Filippa Angeldal, 11', Marie-Yasmine Alidou, 78', och avslutningsvis Tove Almqvist, 84'.

Ett enkelt dubbelmöte för de regerande svenska mästarna som tar sig till åttondelsfinal genom klara 10-1 över två matcher.

För Rosengårds del var det ett något tuffare läge på hemmaplan. Malmölaget hade i och för sig vunnit med 1-0 på bortaplan och hade stor fördel inför returen, men inte lika många mål som Linköping att spela på. Men den totala segern var aldrig hotat och även på hemmaplan blev det seger för Rosengård mot Ryazan från Ryssland. 1-0 gjorde Fiona Brown i den första halvleken innan Ebba Wieder fastställde 2-0 på hemmaplan och 3-0 totalt, Rosengård vidare till åttondelsfinal.

Lottningen av åttondelsfinalerna sker på måndag klockan 13.00 i Nyon.