Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Uddevalla vidare till Main Round

Det var tajt och jämnt men IFK Uddevalla drog det längsta strået i fajten om vidareavancemanget i Futsal Champions League och vann med 2-1 hemma mot armeniska Leo. Stor matchvinnare blev landslagets Kristian Legiec med sina två mål.

Förutsättningarna var klara inför den sista avgörande gruppspelsmatchen hemma i Agnebergshallen för svenska mästarna IFK Uddevalla: trots två inledande segrar krävdes en seger mot armeniska laget Leo för att ta sig vidare i Futsal Champions League. 

IFK Uddevalla förstod vad som gällde och började i ett rasande tempo inför hemmapubliken. Redan efter 37 sekunder gjorde Kristian Legiec 1-0. Mindre än fyra minuter senare gjorde samme Legiec 2-0. En ledning som kom att bli avgörande. Leo reducerade visserligen strax innan pausvilan men det räckte inte. IFK Uddevalla vann med 2-1 och är därmed kvalificerade för Main Round i Futsal Champions League. 

Mellan 2-7 oktober spelas Main Round och IFK Uddevalla ska åka till Cypern för att möta italienska A&S Futsal Pescara, cypriotiska APOEL och vinnarna i Grupp A. Det kommer antingen att bli danska JB Futsal Gentofte eller FC Mostar från Bosnien-Hercegovina som möts under lördagskvällen.