Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Rosengård och Linköping vann

Det blev en smakstart för de svenska lagen i sextondelsfinalerna i Champions League. Länge såg det ut att sluta mållöst för Rosengård borta mot Ryazan i Ryssland men i sista matchminuten gjorde Ryazan självmål efter att Caroline Seger varit sista Rosengårdspelare på bollen. Linköping i sin tur avfärdade ukrainska Kharkiv på bortaplan med hela 6-1 och har nu stort försprång i dubbelmötet. Goda resultat att ta med sig till returerna på hemmaplan om två veckor.

Bilden: Caroline Segers Rosengård och Kosovare Asllanis Linköping vann under dagen sina sextondelsfinaler i Champions League. Returer väntar om två veckor.

Ryazan-Rosengård

Malmölaget var starkast under mötet i Ryssland och dominerade bollinnehavet stora delar av matchen. Chansmässigt hade bland annat Anja Mittag ett par avslut och lagkapten Caroline Seger nickade i ribban.

I den andra halvleken hade Ryazan ett farligt läge men där landslagsmålvakten Zecira Musovic räddade och höll nollan intakt.

Till slut kom målet i slutminuten. Caroline Seger var sist på bollen när en Ryazanförsvare styrde bollen i eget mål. 1-0 till Rosengård och ett bra utgångsläge inför returen.

Kharkiv-Linköping

Linköping reste till Ukraina och ställdes mot Kharkiv. Matchen igenom var det inget snack om vilket lag som var det bättre på planen. Linköping var nivån bättre än det ukrainska laget och vann komfortabelt.

Efter 25 spelade minuter kom öppningsmålet genom Frida Maanum. Lina Hurtig fyllde på till 2-0 direkt eftar paus innan Maanum satte dit 3-0 när 60 minuter var spelade.

Kharkiv lyckades sedan reducera till 3-1 men inga kollaps väntade i Ukraina utan Linköping visade åter styrka och gjorde tre ytterligare mål. Marie-Yasmine Alidou 4-1, Johanna Rasmussen, 5-1, innan Maanum fullbordade sitt hattrick till 6-1.

Fem måls ledning på bortaplan, ett läge Linköping inte kan misslyckas att förvalta på hemmaplan om två veckor.

Returerna spelas om två veckor enligt nedan:

  • 26 sep 18.00 Linköping-Kharkiv
  • 26 sep 19.00 Rosengård-Ryazan