Link

Favoriterna vidare till cupens gruppspel

Svenska Cupens omgång tre på damsidan är i full gång och där avgörs det vilka 16 lag som kvalificerar sig till cupens gruppspel 2019. Under onsdagskvällen spelades fem matcher där fyra lag från OBOS Damallsvenskan kvalificerade sig för gruppspelet.

Bilden: Sanne Troelsgaard gjorde mål när Rosengård blev klart för gruppspel i Svenska Cupen 2019 under onsdagskvällen.

Efter kvällens fem matcher har sju av sexton matcher spelats. Samtliga fem allsvenska lag som hittills spelat har vunnit och tagit sig till gruppspel: Kalmar, Piteå, Rosengård, Linköping och Hammarby. 

Under onsdagskvällen spelade Piteå, Rosengård, Linköping och Hammarby. Piteå vann stort med 10-0 mot Infjärdens IK, Rosengård besegrade Böljan med 4-1 och Hammarby besegrade Bollstanäs med 3-1. Målmässigt blev det tuffast för Linköping som besegrade Mariebo med enbart 1-0.

Övriga två klara lag är Ljusdal samt Örebro.

De nio återstående matcherna avgörs mellan 25 september och 1 november. Matchen mellan Lidköping och Kopparbergs/Göteborg är ännu inte schemalagd.