Group 2 Copy 19Link

AIK, Djurgården och Häcken ute

Samtliga svenska lag är utslagna ur Europa League efter den andra kvalomgången. BK Häcken och AIK klarade inte av att vända underläget från bortamötena, och Djurgården föll borta efter förlängning mot FC Mariupol.

Efter 4-0 borta mot RB Leipzig var BK Häckens chanser att gå vidare små. På hemmaplan fick laget ett respektabelt 1-1 efter ett tröstmål av inhopparen Daleho Irandust, men för att summera var avancemanget aldrig nära.

AIK hade uttryckt förhoppningar om att vända 0-1 mot Nordsjælland, men på reservarenan Tele2 Arena vann danskarna igen med uddamålet. Matchens enda mål gjordes av Andreas Olsen efter en knapp halvtimme spelad.

I Ukraina tvingade Djurgården fram en förlängning mot FC Mariupol tack vare en sen kvittering av Aliou Badji.
1-1 var resultatet efter full tid (2-2 totalt), men i förlängningen drog Mariupol det längsta strået efter ett straffmål av Ruslan Fomin.

Därmed har Sverige inga lag kvar i kvalet till Europa League 2018/19. Malmö FF är enda svenska lag kvar i Europa, med fortsatt chans på gruppspel i Champions League alternativt Europa League.