Group 2 Copy 19Link

Ketchupeffekt i österled

Häcken storvann och även AIK gick segrande ur sitt bortamöte. För båda svensklagen kom islossningen i minut 74. En bra svensk kväll med andra ord!

Lettiska Liepaja mot Häcken på pittoreska Daugava-stadion såg länge ut att sluta i remi. I en ganska tillknäppt tillställning kom den oväntade ketchupeffekten efter 74 minuter. Daleho Irandust trampade på flaskan när han distanslobbade in 0-1 bakom Liepaja-målvakten Beglaryan.

Åtta minuter senare stod det 0-3 på resultattavlan sedan även först Paulinho och sedan Mervan Celik hittat rätt.
Därmed har Häcken ett gyllene läge till avancemang i returen hemma på Bravida Arena nästa vecka.

AIK var stundtals pressat men man växte successivt in i matchen borta mot Shamrock i Dublin. Matchminuten 74 var magisk även för detta svart-gula svenska lag den här kvällen. Då satte nämligen Daniel Sundgren det matchvinnande målet. Fler blev det inte på Tallaght Stadium och även AIK har fast grepp om ratten inför returen.