Göteborg vinner årets distriktpojkfinal.

Göteborg fortsatt finalobesegrat

Göteborg vinner finalen av Distriktpojkturneringen 2017/18. Det är Göteborgs sjunde seger på sju finalförsök, ett anmärkningsvärt facit. Finalen spelades mot Halland och matchen hade på förhand lite derbykaraktär sett till avståndet mellan lagen. I finalen var det dock Göteborg som var starkast och vann med klara 6-1.

Göteborg har vunnit Distriktpojkturneringen sju gånger med kvällens seger. Senast inför dagens match var 1999 men distriktet har nu vunnit alla finaler de tagit sig till. Imponerande.

I dagens match rivstartade Göteborg med mål redan i den elfte minuten genom Isaac Jonsson. Efter målet jämnade spelet ut sig med chanser för båda lagen men Göteborg var dock skickligare på att förvalta lägena och gjorde både 2-0 (minut 28) genom Samuel Olsson och 3-0 (minut 40) genom Tyler Sernling innan halvtidsvilan.

Bara en minut in i andra halvlek ökade Göteborg på sin ledning till 4-0 genom Isaac Jonsson. Göteborg hann också med att göra 5-0 genom Rasmus Wikström (minut 51) innan Halland kunde reducera till 1-5 på ett vackert långskott från William Dahlin.

Göteborg var dock inte klara med målproduktionen och gjorde 6-1 (minut 73) genom Isaac Dahlin som därmed blev tremålsskytt i matchen. 6-1 blev även slutresultatet.

Sammanfattningsvis kan man säga att Göteborg var starkare i båda straffområdena och vann rättvist en övertygande seger.