Group 2 Copy 19Link

Kvartsfinaler utan svenskt deltagande

Damernas Champions League går vidare till kvartsfinalstadiet, men för första gången någonsin utan svenska lag. Rosengård förmådde inte vända 2-3 från hemmamötet med Prag. 0-0 i Tjeckien sätter punkt för denna säsongs europaspel där Linköping igår fick sträcka vapen mot PSG.

Sveriges deltagare Linköping och Rosengård kom till korta hemma i Damallsvenskan under året. Och dessvärre kunde inga framgångar i europaspelet kompensera för det. Både LFC och Rosengård är utslagna i åttondelsfinalerna och inget av lagen kan se fram emot europaspel nästa säong efter årets damallsvenska säsong.

Rosengård försökte på alla vis vända underläget från hemmamatchen men Slavia Praha visste vad som krävdes för att försvara sitt övertag och höll nollan hemma för att säkra sitt avancemang.

Stor svensk besvikelse förstås och en historiskt negativ notering. För första gången går cupspelet vidare utan ett svenskt lag i kvartsfinal. Nu är det upp till Piteå och Göteborg att återställa ordningen nästa säsong.